نرمافزار سفارشی
سطح پیچیدگی فعالیت سازمانها و صنایع مختلف با هم یکسان نبوده و به همین دلیل نیازهای نرم افزاری آنها نیز متفاوت خواهد بود.
واحدهای تولیدی، نرمافزارها و برنامههای مختص بخش تولید از جمله برنامهریزی و کنترل و فروش و ... را نیاز دارند و در مقابل سازمانهای خدماتی و بازرگانی نرمافزارهای بازاریابی، نیروی انسانی و تجارت الکترونیک و ... را بیشتر نیاز دارند. نرمافزار یکپارچهای که تمام نیازهای مربوط به همه کسب و کارها را تامین کند عملا موجود نمیباشد. از این رو تمام سازمانها به سطحی از سفارشی سازی در زمینه نرم افزارهایشان نیاز دارند.
به طور کلی نرمافزارهای عمومی که دارای پیچیدگی بالا بوده یا در حد مبتدی طراحی شدهاند، پاسخگوی نیازهای صنایع نبوده و شرکتهای نرمافزاری باید سفارشیسازی مناسب با نیاز سازمان را انجام دهند.
شرکت تکرو سیستم با سابقه طولانی در زمینه تولید انواع نرم افزارهای سازمانی مهارت و دانش بالا در زمینه تولید و سفارشی سازی انواع نرمافزارهای سازمانی را دارا میباشد. شرکت ما بطور کامل با سازمان مشتری در ارتباط بوده و نیازهای سازمانی را شناخته، تحلیل نموده و در جهت جلب رضایت مشتری و تامین نیازهای آن سازمان اقدامات مناسب را انجام میدهد.
مراحل مختلف تولید نرمافزار سفارشی
نیازسنجی و بررسی ایدهها
برنامهنویسی اختصاصی
پیادهسازی
تست و ارزیابی
استقرار و توسعه
آموزش و پشتیبانی
بطور کلی مراحل زیر به ترتیب باید اجرا شود تا یک نرم افزار سفارشی تولید شود:
نیازسنجی و بررسی ایدهها: مهمترین مرحله در تولید نرم افزار سفارشی بخش نیازسنجی و تعیین خواسته های مشتری از نرم افزار می باشد. این مرحله با برگزاری جلسات تحلیلی دو طرفه شرکت نرم افزاری و سازمان مشتری انجام می شود.
برنامهنویسی اختصاصی:
پس از مشخص شدن خواستهها و انتظارات مشتری از نرم افزار اختصاصی،
کار اصلی شرکت تولید کننده نرمافزار آغاز میشود. اولین اقدامی که تیم طراحی نرم
افزار باید انجام دهد، طراحی بانکهای اطلاعاتی، فیلدها، جداول و ارتباطات بین آنهاست.
سپس پیشطراحی فرم های نرم افزار سفارشی بر اساس
طراحی دقیق بانک اطلاعاتی انجام می شود. در نهایت اقدام به کد نویسی فرم ها و
ساختار اصلی برنامه و ایجاد ارتباط بین نرم افزار و بانک اطلاعاتی کرده و در نهایت
باید تست اولیه برنامه با ورود داده های فرضی صورت گیرد. پس از تست اولیه، فاز
طراحی به پایان میرسد.
پیادهسازی: بعد از طی مراحل قبل تیم برنامه نویسی با توجه به ماهیت برنامه نوشته شده، با کدنویسی و انجام اقدامات لازم پیاده سازی نرم افزار را بطور کامل انجام داده و این مرحله را به انجام برسانند.
تست و ارزیابی: در این مرحله صحت عملکرد بخش های مختلف نرم افزار طی مراحل مختلف انجام می شود و تا رسیدن به عملکرد مطلوب ادامه می یابد تا با اطمینان به مرحله ی بعد منتقل شد.
استقرار و توسعه: بعد از طی مراحل قبل و اتمام مراحل دیباگ و خطایابی نرم افزار در جهت تضمین کارکرد درست نرم افزاردر سازمان مشتری، نرم افزار استقرار یافته و همچنین برحسب نیازهای جدید توسعه می یابد
آموزش و پشتیبانی: یکی از مهمترین فازها در فرآیند تولید نرم افزارهای سفارشی، مرحله آموزش و پشتیبانی از نرمافزار است. در فاز آموزش، نحوه استفاده درست از نرم افزار به کاربران آموزش داده میشود و تمام توضیحات مرتبط با بخشهای مختلف نرمافزار بصورت کاملا دقیق و جزء به جزء به ایشان داده میشود. و در نهایت نرم افزار به مشتری تحویل داده میشود. اما این پایان کار نیست. مهمترین فاز برای ماندگاری یک نرمافزار، فاز پشتیبانی است. تمامی نرم افزارها پس از تولید احتیاج به پشتیبانی دارند و اگر پشتیبانی به درستی صورت نگیرد نرم افزار هرچقدر هم که امکانات و قابلیتهای متعدد داشته باشد و خوب طراحی شده باشد، در نهایت به سمت افول و زوال پیش خواهد رفت. باید در نظر داشت تمامی نرم افزارها نیاز به آپدیت شدن دارند و اگر پس از گذشت مدت زمانی با اشکال روبرو شوند تیم پشتیبانی به راحتی آن مورد را برطرف میکند.
در نهایت در زمینه تولید نرمافزار این نکته قابل ذکر است که شرکت تکروسیستم با تیم برنامهنویسی قوی و با سابقه خود امکان تولید نرمافزار سفارشی در قالب سیستم عاملهای مختلف از جمله ویندوز، وب و PWA را دارد و تیم تحقیق و توسعه ما بعد از برگزاری جلسات تحلیل نیاز با سازمان مشتری و انتخاب استراتژی مناسب برای مشتری اقدام به تولید نرمافزار سفارشی برای آن سازمان مینماید.